Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı salçanın küflenmesinin birkaç nedeni vardır:
- Hava ile temas: Salça, açıldıktan sonra havayla temas ettikçe oksijen, küf sporlarının çoğalmasını kolaylaştırır 12.
- Yetersiz koruyucu katman: Geleneksel yöntemlerle yapılan ev salçalarında katkı maddesi bulunmadığı için daha hızlı bozulabilir 1.
- Nem ve ısı değişimleri: Salça, nemli ve sıcak ortamlarda muhafaza edildiğinde küf oluşumu hızlanır 1.
- Kirli kaşık kullanımı: Salçaya ıslak veya kirli kaşık daldırmak, bakteri ve küf oluşumunu tetikler 12.
- Yetersiz tuz oranı: Salçanın uzun ömürlü olmasını sağlayan önemli faktörlerden biri tuzdur, yeterli miktarda tuz eklenmezse küflenme daha hızlı gerçekleşebilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: