Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı salçanın küflenmesinin birkaç nedeni olabilir:
- Hava ile temas: Salça, açıldıktan sonra havayla temas ettikçe oksijen, küf sporlarının çoğalmasını kolaylaştırır 1.
- Yetersiz koruyucu katman: Geleneksel yöntemlerle yapılan ev salçalarında katkı maddesi bulunmadığı için küflenme daha hızlı gerçekleşebilir 1.
- Nem ve ısı değişimleri: Salça, nemli ve sıcak ortamlarda muhafaza edildiğinde küf oluşumu hızlanır 13.
- Kirli kaşık kullanımı: Salçaya ıslak veya kirli kaşık daldırmak, bakteri ve küf oluşumunu tetikler 15.
- Yetersiz tuz oranı: Ev yapımı salçalarda yeterli miktarda tuz kullanılmazsa küflenme daha hızlı gerçekleşebilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: