Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev hanımları için et sote tarifi:
Malzemeler:
- 600 gram etlik dana eti 2;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2;
- 2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) 2;
- 3 adet orta boy yeşil biber (doğranmış) 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 2;
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası 2;
- 1 su bardağı sıcak su 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı kekik 2.
Hazırlanışı:
- Döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın 2.
- Yemeklik ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin 2.
- Renk alan soğanların üzerine doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin 2.
- Sotelik doğradığınız dana etini ilave edin 2.
- Suyunu salmaması için yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin 2.
- Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin 2.
- Doğranmış domatesleri ekleyerek karıştırın 2.
- Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin 2.
- Domates salçası ve biber salçasını 1 su bardağı sıcak su ile sulandırdıktan sonra tavaya ekleyin 2.
- Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin 2.
Tavuk sote tarifi:
Malzemeler:
- yarım kg tavuk göğsü 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- mantar ve köri (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Tavuk etini kuşbaşı doğrayın 1.
- Soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri küp küp doğrayın 1.
- Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun 1.
- Suyunu biraz çektikten sonra soğanları, ince kesilmiş sarımsağı ve sıvı yağı ekleyin 1.
- 1-2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin [1
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: