Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev hanımları için sote yapımı şu adımlarla gerçekleştirilebilir:
- Malzemeler: Tavuk göğsü, sıvı yağ, sarımsak, köri, tuz, kekik, kırmızı biber, domates ve yeşil biber 1.
- Yapılışı:
- Geniş ve derin bir tavaya yağı koyun 1.
- Tüm malzemeleri küp küp doğrayın 1.
- İlk olarak tavukları koyun ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun 1.
- Suyunu saldıktan sonra 4 diş sarımsağı küçük küçük doğrayarak içine atın 1.
- Baharatları ekleyerek güzelce harmanlayın 1.
- Pişmeye yakın biber ve domatesleri ekleyerek yumuşayana kadar bekleyin 1.
- Domatesler yumuşadığında servis edebilirsiniz 1.
Alternatif bir sote tarifi:
- Malzemeler: Yarım kg tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet domates, karabiber, pul biber, tuz ve 1 su bardağı su 2.
- Yapılışı:
- Tavuk etini kuşbaşı doğrayın 2.
- Soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın 2.
- Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun 2.
- Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin 2.
- 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin 2.
- Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin 2.
- Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: