Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et yerine alınabilecek bazı protein kaynakları:
- Baklagiller: Mercimek, fasulye, nohut gibi baklagiller yüksek miktarda protein içerir 124.
- Yulaf: Yulaf, protein bakımından diğer tahıllara göre daha düşük olsa da sağlıklı bir protein kaynağıdır 24.
- Bezelye: Bitkisel kaynaklı bir protein kaynağıdır ve lif, vitamin ve mineral açısından zengindir 24.
- Seitan: Buğday gluteninden yapılan seitan, yüksek protein içeriğiyle bilinir 24.
- Siyez bulguru: Yüksek miktarda protein içeren bir bitkisel kaynaktır 24.
- Chia tohumu: Yüksek oranda protein ve esansiyel amino asitler içerir 24.
- Kuruyemişler: Fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler yüksek protein içerir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: