Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et bilimi, etin üretimi, hazırlanması ve muhafazası dahil olmak üzere etin incelenmesidir 1.
Bu bilim dalı, aşağıdaki konuları kapsar:
- Etin bileşimi: Et, su, protein, yağ ve eser miktarda karbonhidrat, mineral ve vitaminlerden oluşur 2.
- Pişirme teknikleri: Izgara, kızartma, buğulama ve sous-vide gibi farklı pişirme yöntemlerinin etin dokusu, sululuğu ve genel kalitesi üzerindeki etkisi 2.
- Et muhafazası: Etin kurutulması, tütsülenmesi veya dondurulması yoluyla korunması 2.
- Hayvan yetiştiriciliği ve besleme: Et endüstrisinin temel unsurları 3.
- Tüketici tercihleri: Bitki bazlı et alternatiflerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir et üretimi gibi konular 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: