• Buradasın

    Espressolab ve Espresso Lab aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A cozy café in Istanbul with a modern espresso machine on a marble counter, a barista in a black apron serving a steaming cup of coffee, and warm golden lighting reflecting off the dark wood furniture.
    Evet, Espressolab ve Espresso Lab aynı markadır 23.
    Espressolab, İstanbul merkezli bir Türk kahve zinciridir ve 2014 yılında Esat Kocadağ tarafından kurulmuştur 23. Marka, Kocadağ Ailesi Şirketleri bünyesinde yer almakta olup, bu aile Türkiye’de daha çok Sütiş markasıyla tanınmaktadır 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Espresso Lab hangi kahveyi kullanıyor?

    Espressolab, kahve çekirdeklerini dünyanın dört bir yanındaki yerel çiftliklerden temin etmektedir. Bazı kahve çeşitleri: El Salvador El Cerro Anacafe. Costa Rica Volcan Azul. Türk Kahvesi. Espressolab, kahve çekirdeklerini toptancılardan almak yerine, "single origin" olarak, yani direkt üreticisinden satın almaktadır.

    Espresso nedir, nasıl içilir?

    Espresso, ince öğütülmüş kahve çekirdeklerinin yüksek basınç altında sıcak su ile hızlıca demlendiği, yoğun ve konsantre bir kahve türüdür. Espresso'nun bazı özellikleri: Servis şekli: Genellikle 30 ml'lik küçük porsiyonlarda, üstünde altın rengi bir kremalı tabaka olacak şekilde servis edilir. Kafein oranı: Diğer kahvelere göre mg başına düşen kafein miktarı daha yüksektir. İçim şekli: Genellikle tek başına içilmez; süt, su veya çikolata eklenerek latte, cappuccino veya americano gibi içecekler yapılır. Espresso yapımı için gerekli malzemeler: 10 gr ince öğütülmüş kahve; 30 ml içme suyu; 9 bar su basıncı; 85-92 derece sıcaklık. Espresso yapımı: 1. 10 gr kahveyi portafiltreye yerleştirin. 2. Portafiltreyi makineye oturtun ve çalıştırın. 3. 25 saniye demlenmeye bırakın. Espresso, dikkatli ve yavaş bir içim gerektirir; acı ve yoğun bir tada sahiptir.