• Buradasın

    Erzurum neyi ile meşhur tatlı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Erzurum'un meşhur tatlıları arasında şunlar sayılabilir:
    • Kadayıf dolması 123. İri çekilmiş ceviz ve taze kadayıf kullanılarak hazırlanan, üzeri şerbetli bir tatlıdır 12.
    • Pekmezli baklava 1. Baklava pişirildikten sonra şerbetin içerisine pekmez karıştırılmasıyla hazırlanan bir tatlıdır 1.
    • Demir tatlısı 25. Özel demir kalıplar kullanılarak hazırlanan ve kızartılan bir lokma tatlısıdır 25.
    • Hasuta 3. Un ve şeker helva kıvamına gelene kadar karıştırılarak hazırlanan, bazı bölgelerde pekmezle servis edilen bir tatlıdır 3.
    • Gaysefe 5. Erzurum'da tereyağı, kuru meyveler ve kuru yemişlerle hazırlanan bir tatlıdır 5.
    Ayrıca, Erzurum'da lor dolması, dut çullaması ve un helvası gibi farklı tatlılar da bulunmaktadır 245.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Erzurum'un en meşhur yemeği nedir?

    Erzurum'un en meşhur yemeği cağ kebabıdır. Diğer meşhur Erzurum yemekleri: aşotu çorbası; lor dolması; kadayıf dolması; su böreği; Erzurum ketesi.

    Erzurum'un en meşhur burması hangisi?

    Erzurum'un en meşhur burması, Erzurum Burma Bileziği veya Erzurum Burması olarak bilinir. Bu bilezik, 22 ayar altın veya 925 ayar gümüşten tamamen el işçiliğiyle üretilir. Erzurum Burma Bileziği, 26 Aralık 2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret alarak tescillenmiştir.

    Erzurum en çok neyi ile meşhur?

    Erzurum, özellikle cağ kebabı, kadayıf dolması, Oltu taşı ve Tortum Şelalesi ile meşhurdur. Cağ kebabı: Erzurum yaylalarında doğal ortamda yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki kuzuların etinden yapılan bir kebap türüdür. Kadayıf dolması: Kadayıfın içine süt, şeker, ceviz ve fındık eklenerek hazırlanan bir tatlıdır. Oltu taşı: Erzurum’da bulunan ve genellikle siyah, koyu kahve, sarı ve gri-yeşilimsi renkte olan bir taş türüdür. Tortum Şelalesi: Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan, 48 metre yüksekliğe ve 21 metre genişliğe sahip bir şelaledir.