Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erimeyen çikolata, temperleme adı verilen bir işlemle yapılır 1. Bu işlem, çikolatanın içindeki kakao kristallerinin düzenli bir şekilde kristalize olmasını sağlar 1.
Temperleme işleminin adımları:
- Çikolata, benmari usulü veya mikrodalgada 45 dereceye kadar eritilir 14.
- Eriyen çikolatadan 2 yemek kaşığı kadarı ayrı bir kaba alınır, geri kalanı tezgaha yayılarak tekrar toplanır 1. Bu işlem, çikolata ısısı 27-28 dereceye düşene kadar tekrar edilir 1.
- Ardından, 2 kaşık çikolatanın içine geri konur ve çikolata ısısı 29-30 dereceye yükselene kadar karıştırılır 1. Bu aşamada çikolata temperlenmiş olur 1.
Ayrıca, çikolatanın erimemesini sağlamak için doğru depolama koşulları ve uygun ambalajlama da önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: