Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginarlı pirinç pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet orta boy enginar 1;
- yarım su bardağı su 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış) 1;
- 2 su bardağı baldo pirinç 1;
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye 1;
- tuz, karabiber 1;
- 3 su bardağı su 1;
- yarım limonun kabuğu (rende) 1;
- yarım bağ dereotu 1.
Yapılışı:
- Pilav tenceresini ocağa alıp ısıtın ve iri küp şeklinde doğradığınız enginarları ilave edip suyunu ekleyin 1. Tencerenin kapağını kapatıp 5-6 dakika haşlayın 1.
- Yağları ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun 1.
- Sudan geçirdiğiniz pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin 1.
- Limon kabuğu rendesi, bezelyeleri ekleyip bir tur karıştırın 1.
- Tuz, karabiber ve suyunu ekleyip, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Pilav suyunu çekince ince doğranmış dereotunu ekleyip alttan üste doğru havalandırın 1. Üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin 1.
- Sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: