Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginarlı pirinç pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 enginar 23;
- 2 su bardağı pirinç 23;
- 3 bardak sıcak su (et veya tavuk suyu olabilir) 23;
- 2 orta boy kuru soğan 2;
- yarım demet dereotu 2;
- 3 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak) 2;
- yarım limon suyu 2;
- zeytinyağı 2;
- tuz 2;
- 2 kesme şeker 2.
Yapılışı:
- Enginarların kabukları ve tüylü kısımları ayıklanır, kararmaması için limonlu suda bekletilir 23.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ilave edilen tencerede kavrulur 23.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir 23.
- Enginarlar ve yeşil soğanlar eklenir, birkaç kere döndürüldükten sonra sıcak su ilave edilir 23.
- Tencerenin kapağı kapatılmadan tuz, şeker ve yarım limon suyu eklenir, su çekene kadar pişirilir 23.
- Pilav piştikten sonra ince kıyılmış dereotları eklenir, temiz bir havlu ile örtülerek 20 dakika dinlendirilir 23.
Enginarlı pilavın yanına tavuk veya et yemekleri, zeytinyağlı dolma, barbunya pilaki, yoğurtlu mezeler ve mevsim salata servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: