Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi vişne fidanı, kullanım amacına ve iklim koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İşte bazı popüler vişne fidanı çeşitleri:
- Ekinci Vişnesi: Ekşi tadı ve koyu rengi ile bilinir, genellikle reçel ve komposto yapımında kullanılır 1.
- Bing Vişnesi: Tatlı ve sulu bir yapıya sahiptir, taze tüketim için uygundur 1.
- Kütahya Vişnesi: Ülkemizde en çok yetiştirilen türdür, mayhoş, sulu ve aromalıdır 25.
- Montmorency Vişnesi: Avrupa ve Amerika'da yaygın olarak yetiştirilir, yüksek kaliteli meyve verir ve meyve çatlaması yapmaz 25.
Vişne fidanı seçerken, fidanın yaşı, sağlık durumu ve gelişim durumu gibi faktörlere dikkat edilmelidir 4. Ayrıca, ılıman iklimlerde dolgun vişne, soğuk iklimlerde ise asitli vişne tercih edilebilir 4.
Fidan temin edilebilecek bazı siteler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: