Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi sarı kavun olarak aşağıdaki türler öne çıkmaktadır:
- Galia Kavunu: Sarı ve yuvarlak olan Galia kavunları, tatlı ve sulu olmasıyla bilinir 13.
- Kırkağaç Kavunu: Galia kavununa göre daha az şekerli olsa da aroması yoğundur 13.
Türkiye'de sıklıkla bulunan bu kavun türlerinin dışında, sarı kavun seçerken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler şunlardır:
- Kabuk ve Doku: Kabuğu parlak ve canlı renkte, dış dokusu tırtıklı ve çizgiler düzgün olmalıdır 125.
- Ağırlık: Kavun, boyuna göre ağır olmalıdır; ağır kavunlar daha şekerli olabilir 13.
- Koku: Kavunun kokusu tatlı ve hoş olmalıdır 23.
- Sap Durumu: Sap sağlam ve kuru olmalıdır; nemli veya çürümüş sap, kavunun içinin bozulmuş olabileceğine işaret eder 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: