Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi nar seçimi için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Ağırlık: Ağır olan narlar, tanelerinin daha dolgun ve sulu olduğunu gösterir 25.
- Kabuk Rengi: Kabuğu en koyu renkli olan narlar, en olgun ve lezzetli olanlardır 24.
- Şekil: Hafifçe kenarları köşeleri belirginleşmeye başlamış narlar, yeterli olgunluğa ulaşmış demektir 24.
- Sertlik: Nar, eline alındığında sert olmalı ve kabuğunda yumuşama olmamalıdır 2.
- Pürüzsüzlük: Kabuğunda çizik veya yarık gibi pürüzler olmamalıdır 5.
Bu kriterlere göre, Hicaz Nar ve Fars Nar çeşitleri yüksek verimlilik ve kaliteli meyve üretimi açısından öne çıkmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: