Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi nar seçimi için dikkat edilmesi gereken bazı özellikler:
- Ağırlık: Ağır olan narlar, içleri daha dolgun ve sulu olma eğilimindedir 125.
- Kabuk rengi: Koyu kırmızı kabuk, narın olgun ve lezzetli olduğunu gösterir 125.
- Şekil: Tam yuvarlak narlar olgunlaşmamış olabilir; köşeleri belirginleşen narlar daha olgun demektir 135.
- Sertlik: Nar biraz sert olmalı, ancak hafifçe basınca veren bir yapısı olmalıdır 123.
- Pürüzsüzlük: Kabuğunda çok fazla çizik veya yarık olan narlar tercih edilmemelidir 13.
Ayrıca, çatlak ve lekeli narlar, iç yapısının zarar görmüş olabileceğini işaret eder 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: