Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi napoliten sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 4 adet orta boy olgun domates 2;
- 1 adet orta boy kuru soğan 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
- Domateslerin kabuğunu soyup olabildiğince küçük doğrayın 2.
- Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın 2.
- Geniş bir tava içine zeytinyağı ve tereyağını koyup ısıtın 2.
- Doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip 3-4 dakika kavurun 2.
- Salçayı ekleyip hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun 2.
- Doğranmış domatesleri, kuru fesleğeni ve damak tadınıza göre tuzu ekleyin 2.
- Kısık ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin 2.
Püf noktaları:
- Domates seçimi: Taze ve mevsiminde toplanmış etli domatesler kullanmak aromayı artırır 4.
- Yağ kalitesi: Zeytinyağının kaliteli ve aromatik olması sosun lezzetini etkiler 4.
- Fesleğen: Taze fesleğen kullanmak sosa eşsiz bir aroma verir 4.
- Bekletme: Sosu bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletmek, daha lezzetli olmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: