En iyi kanyağı anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Üretim Bölgesi ve Üzüm Çeşidi: Kanyak, Fransa'nın Charente bölgesinde yetişen Folle Blanche, Ugni Blanc ve Colombard üzümlerinden üretilmelidir 34.
- Üretim Yöntemi: Beyaz şarap, bakır imbiklerde iki kez damıtılmalı ve meşe fıçılarda 2.5 ile 100 yıl arasında dinlendirilmelidir 34.
- Fıçı Karakteri: Kanyağın rengi ve aroması, dinlendirildiği fıçının ahşap türüne bağlıdır 3. Fıçıların numaralandırılmasında sadece tebeşir kullanılmalıdır 4.
- Kalite Belirtileri: Kanyağın kalitesi, kokusundan, ağdalı ve hacimli oluşundan ve tadım sırasında boğazı yakmamasından anlaşılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: