Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi hurma fidanı, yetiştirme koşullarına, tüketim amacına ve kişisel damak zevkine bağlı olarak değişir 2.
Bazı popüler hurma fidanı çeşitleri:
- Medjool: Büyük boyutu ve yumuşak dokusuyla dikkat çeker, taze tüketim için uygundur 2.
- Deglet Noor: Hafif tatlı bir lezzeti vardır, genellikle kurutulmuş olarak tüketilir ve pişirme ile tatlı yapımında kullanılır 2.
- Barhi: Yumuşak ve hafif tatlı bir tadı vardır, taze olarak tüketilir 2.
- Ajwa: Suudi Arabistan kökenli olup, dini ve kültürel öneme sahiptir 2.
- Sukkari: Tatlı ve yumuşak bir dokuya sahiptir, yüksek şeker oranı nedeniyle tatlılık açısından tercih edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: