Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel spagetti sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 büyük soğan, doğranmış 1
- 3 diş sarımsak, ezilmiş 1
- 800 gram konserve domates 1
- 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı) 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1
- 1 çay kaşığı kuru kekik 1
- Taze fesleğen yaprakları (süslemek için) 1
Yapılışı:
- Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın 1.
- Isınan yağa doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun 1. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun 1.
- Konserve domatesleri, şekeri, tuzu, karabiberi, kuru fesleğeni ve kekiği ekleyin 1.
- Karışımı kaynatın, ardından ateşi düşürün ve sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30-45 dakika kısık ateşte pişirin 1.
- Pişirme işlemi tamamlandığında taze fesleğen yaprakları ile süsleyin 1.
Ayrıca, spagetti bolognese sosu da deneyebilirsiniz 2. Bu sos için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 200 gr kıyma 2
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 1 adet küçük kuru soğan 2
- 1 küçük kerevizin yarısı 2
- 1 adet havuç 2
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe göre) 2
- 1 adet biber (isteğe göre) 2
- 2 adet domates 2
- 1 diş sarımsak 2
- 1 su bardağı su 2
- tuz, karabiber 2
- 1 adet defne yaprağı 2
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: