Buradasın
En güzel kızarmış tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kızarmış tavuğu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavuk Hazırlığı: Tavuğu iyice temizleyin ve istenilen parçalara ayırın 4. Tavuk parçalarını tuz ve karabiberle ovun ve en az 30 dakika marine edin 4.
- Sos Hazırlığı: Bir kasede yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatları karıştırın 1.
- Tavuğu Soslama: Hazırladığınız sosu tavuğun üzerine fırça yardımıyla sürün 1. Kalan sosu su ile karıştırıp fırın kabının tabanına dökün 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin 1. Üzeri nar gibi kızarmış olsun isterseniz, 5 dakika daha 200 derecede pişirmeye devam edin 1.
- Servis: Pirinç pilavı ile birlikte servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: