Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Emre tavuk tarifi bulunamadı. Ancak, tavuk yemeklerinin yapımında kullanılabilecek bazı yöntemler şunlardır:
- Haşlama: Tavuk but kısmı, haşlama için uygundur 4. Başlangıçta orta ateş, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateş kullanılmalıdır 4.
- Fırında Pişirme: Ev fırınları, 180-220 derece aralığında, alt-üst rezistans ve fan açık şekilde kullanılmalıdır 4. Bütün tavuk pişirilecekse, tavuğun büyüklüğüne göre bu derece 150 dereceye kadar düşürülebilir 4.
- Kızartma: Tavuk derin yağda veya sığ yağda kızartılacaksa, yağ 180-200 derece aralığında olmalıdır 4. Büyük ve kalın parçalar için önce ön pişirme yapılıp sonrasında kızartma tamamlanmalı veya altın kahverengi renge ulaşana kadar kızartma sonrası fırınlama yapılmalıdır 4.
Ayrıca, tavuk yemeklerinde baharatlar, soslar ve aromatik ürünler kullanılarak lezzet artırılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: