Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Empanadaların sağlığı, içeriklerine ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişir.
Sağlıklı empanadalar için, sebzeli ve yağsız proteinlerle doldurulması önerilir 24. Ayrıca, tam buğday unu kullanılması daha fazla lif sağlar ve sindirimi kolaylaştırır 1. Fırında pişirilen empanadalar, kızartılmış olanlara göre daha az kalori içerir 1.
Sağlıksız empanadalar ise, yağlı etler ve peynirle doldurulduğunda ve derin yağda kızartıldığında yüksek yağ ve sodyum içeriğine sahip olabilir 4. Bu nedenle, bu tür empanadaların aşırı tüketimi önerilmez.
Sonuç olarak, empanadaların beslenme açısından dengeli bir diyetin parçası olarak ara sıra tüketilmesi mümkündür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: