Buradasın
Eli bogründe eti nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eli böğründe eti pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı kuzu eti 1;
- 4 adet domates, 8 adet köy biberi 1;
- 250 gram arpacık soğan 1;
- 1 baş soyulmuş sarımsak 1;
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- Tuz, karabiber, pul biber 1.
Pişirme aşamaları:
- Eti kekik, karabiber, pul biber ve tuzla karıştırıp ısıya dayanıklı bir tepsinin ortasına yerleştirin 1.
- Dörde bölünmüş domates, iri doğranmış köy biberi ve ayıklanmış arpacık soğanı tepsiye yan yana yerleştirin 1.
- Üzerine iri parçalar halindeki tereyağı ve sarımsağı yayın 1.
- Tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı, sonra alüminyum folyo ile kapatın 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-45 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkarmadan önce üzerini açın ve 5 dakika daha pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: