Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elektrikli tencerede pilav pişirirken şu adımlar izlenebilir:
- Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ alınır 2.
- İyice yıkanmış pirinçler eklenir ve tuz ilave edilir 2.
- Yaklaşık altı-yedi dakika kavrulduktan sonra kaynar su eklenir 2.
- Su kaynayana kadar ocak altı açık bırakılır 2.
- Su tamamen çekildikten sonra zeytinyağı ve soğan ilave edilip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur 2.
- Tereyağı ve bademler eklenip beş dakika daha kavrulur 2.
- Son olarak kuş üzümü, baharatlar, tuz, pirinç ve su eklenip tencerenin kapağı kapatılır 2.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir 2.
- Tencerenin kapağı açılıp pilav karıştırılır 2.
- Üzerine mutfak havlusu örtülerek 10 dakika dinlenmeye bırakılır 2.
Elektrikli tencere kullanırken tencerenin kapasitesini göz önünde bulundurmak, tencerenin kapağını kapalı tutmak ve pişirme süresine dikkat etmek önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: