Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek pişirmek için kullanılan bazı taş türleri:
- Kordiyerit Taşı: Düşük termal genleşme katsayısına sahip dayanıklı bir mineraldir 1. Ani ısı değişimlerine dayanıklıdır ve iyi bir ısı tutma kapasitesine sahiptir 1.
- Kilitaşı: Doğal bir kil mineralidir ve yüksek ısıya dayanıklıdır 1. Isının homojen yayılmasını sağlar 1.
- Pizzastone (Pişirme Taşı): Yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır ve pizzacılarda kullanılır 12.
- Granit Taşı: Sert ve dayanıklı bir taştır, ısıyı eşit şekilde yayarak ekmeklerin mükemmel pişmesini sağlar 1.
- Pileki Taşı: Geçmişte Karadeniz bölgesinde mısır ekmeği pişirmek için kullanılan, kil veya taştan yapılan yayvan bir çanaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: