Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ejder meyvesi (pitaya) çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Beyaz içli ejder meyvesi (Hylocereus undatus) 14. Canlı pembe dış kabuğa sahip olan bu tür, beyaz iç yapısı ve küçük siyah çekirdekleriyle tanınır 4.
- Kırmızı içli ejder meyvesi (Hylocereus costaricensis / Hylocereus polyrhizus) 14. Dış kabuğunda benzer bir renk hakimken, iç kısmı kırmızı veya morumsu tonlarda olup, daha yoğun ve aromatik bir tada sahiptir 4.
- Sarı içli ejder meyvesi (Selenicereus megalanthus) 14. Nadir bulunan bu çeşitte, ince yapılı sarı kabuk ve beyaz iç kısım öne çıkar 4. Diğer türlere göre daha hafif ve tatlı bir lezzet sunar 4.
Ayrıca, ejder meyvesi çeşitleri arasında Hylocereus guatemalensis, Hylocereus species, H. Selenicereus Megalanthus, Hylocereus Polyrhizus, Hylocereus Ocamponis gibi türler de bulunmaktadır 2.
Türkiye'de ise Akdeniz ve Ege bölgelerinde, Antalya, Muğla ve İzmir gibi sıcak ve nemli yerlerde çeşitli ejder meyvesi türleri yetiştirilmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: