• Buradasın

    Dut yaprağı yemeği nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dut yaprağı yemeği pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
    1. Etli Dut Yaprağı Dolması:
      • Malzemeler: 60 adet orta boy dut yaprağı, 300 gram dolmalık kıyma, 3 su bardağı osmancık pirinç, 1,5 kg kuru beyaz soğan, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası, yarımşar çorba kaşığı karabiber, yenibahar, kimyon, 1 çorba kaşığı kırmızıbiber, tuz, yarım demet kıyılmış maydanoz 1.
      • Yapılışı: Dut yapraklarını kaynayan suda 3-5 dakika haşlayın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Kıymayı bir kaba koyun ve kalan malzemelerle yoğurun. Dut yapraklarını açıp içlerine bu harçtan koyun ve sarın. Tencereye dizip üzerine ağırlık koyun. Dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve ocağa oturtun. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin, kaynayınca ocağı kısın ve 25 dakika daha pişirin 1. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra, sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
    2. Zeytinyağlı Karadut Yaprağı Sarması:
      • Malzemeler: 500 gram karadut yaprağı, 2 su bardağı pirinç, 3-4 dal taze soğan, 2 adet kuru soğan, 1 adet domates, 1 yemek kaşığı salça, 1/4 demet dereotu, 1/4 demet maydanoz, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1/2 adet limon suyu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker 2.
      • Yapılışı: Dut yapraklarını yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Kuru soğanları, taze soğan ve yeşillikleri incecik kıyın, domatesi rendeleyin. Pirinçle tüm malzemeleri ve limon suyunu karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın. Yaprakların damarlı tarafına koyup sarın ve tencereye yerleştirin. Salça, karabiber, tuz, şeker ve 1,5 su bardağı su ile sos hazırlayıp tencereye dökün 2. 1/2 limonu dilimleyip sarmanın üstüne dizin, üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin 2. Yoğurt ile servis yapın.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dut yaprağı ile hangi sarmalar yapılır?

    Dut yaprağı ile çeşitli sarmalar yapılabilir, bunlar arasında en yaygın olanlar şunlardır: 1. Dut Yaprağı Sarması: Dut yaprakları haşlanır, içine köftelik bulgur ve baharat karışımı konularak sarılır ve tencerede pişirilir. 2. Ekşili Dut Yaprağı Sarması: Sumak kaynatılıp suyu süzülür, ince bulgur haşlanır ve tuz, baharat eklenerek yoğrulur. Haşlanmış pancar yaprağına bu iç harç konur ve üzerine sumak suyu dökülerek kaynatılır. 3. Zeytinyağlı Karadut Yaprağı Sarması: Dut yaprakları yumuşayana kadar haşlanır, iç malzemesi (pirinç, soğan, domates, salça) hazırlanıp yapraklara sarılır ve sosla birlikte tencerede pişirilir.

    Kuru dutla hangi yemekler yapılır?

    Kuru dutla çeşitli tatlı ve tuzlu yemekler yapılabilir. İşte bazı örnekler: Tatlı Tarifleri: 1. Karadutlu Beyaz Çikolatalı Sütlaç: Beyaz çikolata ve yulaf ile hazırlanan diyet menülerine uygun bir sütlaç. 2. Karadutlu Cheesecake: Yulaflı bisküvi ve mascarpone peyniri ile hazırlanan yaz aylarında sık tüketilen bir tatlı. 3. Kuru Dutlu Kek: Kuru dutun kek yapımında kullanılarak lezzet kattığı bir tarif. Tuzlu Tarifleri: 4. Kuru Dutlu Pilav: Pirinç pilavı ile kuru dutun birleştirildiği bir tarif. 5. Yumurtalı Salata: Kuru dutun salatalara eklenerek hazırlandığı bir tarif. Ayrıca, kuru dut çayı ve smoothie gibi içecekler de yapılabilir.