• Buradasın

    Dr. Oetker vanilyalı puding nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker vanilyalı puding yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 poşet Dr. Oetker vanilyalı puding 24
    • 1,5 su bardağı süt 2
    • 1 su bardağı %35 yağlı krema 2
    • 1 yumurta sarısı 2
    • 4 adet çilek 2
    • 1 poşet Dr. Oetker krem şanti 2
    • 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt 2
    • 2 yemek kaşığı Dr. Oetker bitter çikolata parçaları 2
    • 2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem 2
    • 6 adet kağıt helva 2
    Hazırlanışı:
    1. 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı krema ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştırın 2.
    2. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 2.
    3. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin 2.
    4. Ocaktan alıp bir kaba boşaltın ve arada karıştırarak soğutun 2.
    5. Çilekleri yıkayıp kurulayın ve minik küpler şeklinde kesin 2.
    6. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın 2.
    7. Üzerine soğuyan pudingi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın 2.
    8. Çilek, çikolata parçaları ve badem kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın 2.
    9. Hazırladığınız karışımı 3 adet düz tabağın üzerine streç film yayarak eşit şekilde paylaştırın 2.
    10. Her birini dörder eşit üçgen dilime kesin ve kağıt helvaları da aynı şekilde kesin 2.
    11. Bir kağıt helva üzerine pudingli karışımı yerleştirip üzerine ikinci kat kağıt helvayı kapatın 2.
    12. Tamamını bu şekilde hazırlayıp bekletmeden servis yapın 2.
    Ayrıca, vanilyalı pudingin klasik tarifi için de aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    1. Derin bir tencereye 500 ml (2,5 su bardağı) soğuk sütü boşaltın 3.
    2. Paketin tamamını süte ekleyin 3.
    3. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin 3.
    4. Kaynamaya başladıktan sonra 2-
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dr oetker pudingle ne yapılır?

    Dr. Oetker puding ile birçok farklı tatlı ve pasta tarifi yapılabilir. İşte bazı öneriler: 1. Kakaolu Puding: 1 paket Dr. Oetker kakaolu puding ve 1 litre süt kullanarak klasik bir kakaolu puding hazırlayabilirsiniz. 2. Kup Tarifleri: Dr. Oetker puding çeşitleri ile çeşitli kup tarifleri deneyebilirsiniz. 3. İrmikli Pratik Pasta: 2 su bardağı süt, yarım paket çilekli Dr. Oetker puding ve 1,5 yemek kaşığı irmik kullanarak hızlı ve kolay bir irmikli pasta yapabilirsiniz. 4. Orman Meyveli Puding: 1 paket Dr. Oetker orman meyveli puding ve 500 ml süt ile orman meyveli puding hazırlayabilir, üzerine çırpılmış krema ve taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.

    Ev yapımı puding nasıl yapılır?

    Ev yapımı puding yapmak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı mısır nişastası; 1/2 su bardağı toz şeker; 2 su bardağı süt; 1/2 çay bardağı su; 1 tatlı kaşığı vanilin; Damak zevkine göre çikolata rendesi, meyve veya fındık (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Bir tencereye mısır nişastası ve toz şekeri koyun, karıştırın. 2. Üzerine suyu ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin, topaklanmaması için dikkatli olun. 3. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, karışım kaynadığında altını kısın. 4. Koyulaşmaya başladığında vanilini ekleyin. 5. Kıvam alıp göz göz olana kadar pişirmeye devam edin. 6. Ocağı kapatın ve pudingi kaselere veya kaplara paylaştırın. 7. Üzerini streç filmle örtün, bu sayede üzerinde sert bir tabaka oluşmasını engelleyebilirsiniz. 8. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın, en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Alternatif bir ev yapımı puding tarifi: 1 litre süt; 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker; 2 tepeleme yemek kaşığı kakao; 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (yoksa un nişastası da olur); 2 tepeleme yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı tereyağı; Arzuya göre 1 portakalın kabuğu + 1 küçük paket çikolata. Yapılışı: 1. Tüm malzemeyi tencereye koyup karıştıra karıştıra pişirin. 2. Pişince tereyağını ve kullanıyorsanız portakal kabuğu ve çikolatayı da ekleyip karıştırın. 3. Kaselere paylaştırın. 4. Üzerlerinin kabuk tutmaması için her birini pudingin üzerine streç değecek şekilde streçleyin. 5. Soğuduktan sonra dolaba alıp servis yaparken isterseniz kakao ya da hindistan cevizi ile süsleyin.