Buradasın
Dr. Oetker revani nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Revani yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Şurubun hazırlanması: Ölçülü su ve şeker tencereye konur, arada karıştırılarak kaynatılır 2. Kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır 2. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır 2.
- Hamurun hazırlanması: Revani karışımı çırpma kabına boşaltılır 2. Üzerine yumurta ve süt ilave edilip mikser ile 5 dakika çırpılır 2.
- Pişirme: Yağlanmış 28 cm çapındaki tepsiye dökülen karışım, fırının orta rafında üzeri iyice pembeleşinceye kadar pişirilir 2. Pişirme süresi yaklaşık 35-45 dakikadır 2.
- Servis: Fırından alındıktan sonra 1-2 dakika soğumaya bırakılır 2. Daha sonra dörde bölünerek tepsinin kenarlarından başlayarak soğuk şurup dökülür 2. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır 2.
Not: Arzuya göre, soğuduktan sonra dövülmüş Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süslenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: