Buradasın
Dr. Oetker revani nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Revani Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 12
- 1 su bardağı toz şeker 12
- 1 su bardağı yoğurt 12
- 1 su bardağı sıvı yağ 2
- 1 paket Dr. Oetker vanilin 2
- 1 paket kabartma tozu 12
- 2 su bardağı un 2
- 1 su bardağı irmik 12
Şerbet için:
Hazırlanışı:
- Şerbetin Hazırlanması: Su ve toz şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın 2. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10 dakika daha kaynatmaya devam edin 2. Ardından şerbeti soğumaya bırakın 2.
- Kek Hamurunun Hazırlanması: Yumurtaları ve toz şekeri bir kapta çırpın 12. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin 1. Ardından yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin 12. Karıştırdıktan sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip homojen bir karışım elde edene dek çırpın 12.
- Pişirme İşlemi: Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir fırın tepsisine dökün 12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin 12. Kekin üzerinin altın rengi alıp almadığını kontrol etmek için bir şiş veya bıçak kullanabilirsiniz 1.
- Şerbetin Eklenmesi: Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuyan şerbeti dökün 12. Revani şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin 1.
- Servis Aşaması: Revani, dilimlenerek servis edilebilir 1. İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: