Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker pirinç ununun sağlıklı kabul edilmesinin bazı nedenleri:
- Glutensiz yapı: Gluten hassasiyeti olanlar için uygundur 15.
- Besin değeri: Karbonhidrat içeriği sayesinde enerji verir ve sindirimi kolaydır 15.
- Bağışıklık desteği: Bağışıklık sistemini güçlendiren özellikleri vardır 5.
- Çeşitli kullanım: Kek, poğaça, çorba, sulu yemek ve tatlı yapımında kullanılabilir 45.
Ancak, pirinç ununun arsenik içermesi ve pirincin zararlı işlemlerden geçmesi gibi bazı olumsuz yönleri de bulunmaktadır 4.
Herhangi bir sağlık sorunu veya özel beslenme gereksinimi durumunda, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: