• Buradasın

    Dövme ile hangi pilav yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dövme (yarma) ile yapılan pilav türlerinden bazıları şunlardır:
    • Dövme pilavı (Adana yöresi) 2. Malzemeler: 1 su bardağı dövme, 250 gr. kuşbaşı et, 2,5 su bardağı su, 2 su bardağı haşlanmış nohut, 1 tatlı kaşığı tuz 2.
    • Dövme pilavı 3. Malzemeler: 2 su bardağı dövme, 6 su bardağı su, 6 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı haşlanmış nohut 3.
    • Dövme pilavı 4. Malzemeler: 2 su bardağı dövme, 1 su bardağı nohut, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı et suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı 4.
    • Dövme pilavı 5. Malzemeler: 2 su bardağı su, 2 su bardağı dövme, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kase haşlanmış nohut 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dövme buğdaydan pilav nasıl yapılır?

    Dövme buğdaydan pilav yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı dövme buğday; 6 su bardağı su; 6 çorba kaşığı tereyağı; 1 su bardağı haşlanmış nohut; Tuz (damak zevkine göre). Yapılışı: 1. Dövmeyi soğuk su ile birkaç kez yıkayın. 2. Dövmeyi tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. 3. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, dövme suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 4. Önceden haşlanmış olan nohudu ekleyin ve dövme tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. 5. Ocağı kapatıp tencerenin kapağını açmadan 5-10 dakika dinlendirin. 6. Bir tavaya tereyağını alıp orta ateşte eritin. 7. Kızmış tereyağını çok dikkatli bir şekilde dövmenin üzerine gezdirin ve pilavı nazikçe karıştırın. Dövme pilavı, genellikle ana yemek olarak tüketilir ancak et yemeklerinin yanında da mükemmel bir garnitür olabilir.

    Dövme pilavının içine ne konur?

    Dövme pilavının içine şu malzemeler konur: Dövme. Nohut. Et suyu. Tereyağı. Tuz. Ayrıca, bazı tariflerde kuşbaşı et de eklenir.