Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Donuk ürünlerin daha ucuz olmasının birkaç nedeni vardır:
- İşçilik maliyetlerinin azalması: Donuk ürünler, daha az iş gücü ile üretilebilir ve bu da maliyetleri düşürür 25.
- Depolama ve yer tasarrufu: Donuk ürünler, belirli bir süre depolanabildiği için restoranlarda ve işletmelerde yer tasarrufu sağlar ve bu da maliyetleri azaltır 13.
- İsrafın önlenmesi: Donuk gıdalar, açılmayan paketlerde daha uzun süre dayanabilir, bu da taze gıdaların çabuk bozulma riskini ve israfı en aza indirir 14.
- Toplu alım avantajı: Toptan olarak alınan donuk ürünler, daha büyük miktarlarda tedarik edildiği için birim maliyeti düşürür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: