• Buradasın

    Domuzun kesildikten sonra derisi neden karartılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Domuzun kesildikten sonra derisinin karartılmasının nedeni, derideki sert kılları yok etmek ve daha pürüzsüz hale getirmektir 1.
    Bu işlem, kaynak makinesi kullanılarak yapılır; karkasın tüm yüzeyi önce bir tarafta, sonra diğer tarafta eşit şekilde işlenir 1. Derinin çatlamasını önlemek için kaynak makinesini bir konumda çok uzun süre tutmamak önemlidir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Domuz eti kesimi nasıl yapılır?

    Domuz eti kesimi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Hazırlık: Domuzu beslemeyi kesmeli ve sadece içmesi için su verilmelidir. 2. Kesim Yeri ve Yöntemi: Domuz, serin bir sabah saatlerinde, yoğun yağış olmayan kapalı bir alanda kesilmelidir. Kesim için iki yöntem kullanılabilir: - Boyunda Kesim: Domuz baş aşağı sabitlenir, kulağın arkasına 2-3 cm geri adım atarak delinme yapılır ve keskin bir bıçakla kesilir. - Kalpte Kesim: Domuz yan yatırılır, bacaklarından sabitlenir ve kalbin bulunduğu üçüncü ve dördüncü kaburgaların arasına bıçak sokulur. 3. Kanama: Kanın tamamen akması için domuzun bacaklarından asılması ve 5-10 dakika asılı bırakılması tavsiye edilir. 4. Derinin İşlenmesi: Kılları yok etmek için karkasın yüzeyi kaynak makinesi veya saman ile karartılır. 5. İç Organların Çıkarılması: Kafa kesilir, karın kısmından önlük çıkarılır, sternum kesilir, yemek borusu hissedilir ve karkastan dışarı çekilir, kalp, diyafram, akciğerler, bağırsaklar ve mide çıkarılır. 6. Son İşlemler: Karaciğer çıkarılır, safra kesesi kesilir, tüm yağlar alınır, böbrekler kesilir ve mesane atılır, karkasın dışı kuru bezle silinir.