Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolmalık biberin bazı özellikleri:
- Renk ve tat: Yeşil dolmalık biberler olgunlaşmamış olup biraz acı bir tada sahiptir, kırmızı, turuncu ve sarı çeşitleri ise daha tatlıdır 13.
- Besin değeri: C, K1, E ve A vitaminleri ile B6 vitamini açısından zengindir 14. Ayrıca potasyum ve folat içerir 1.
- Kullanım alanı: Çiğ veya pişmiş olarak salatalar, ana yemekler ve dolmalarda kullanılabilir 23.
- Türleri: Erkek ve dişi olarak ikiye ayrılır; dişi biberler ince kabuklu ve çok tohumlu olup çiğ tüketime, erkek biberler ise daha acı bir tada sahip olup pişirmeye uygundur 25.
- Saklama: Buzdolabının sebzelik çekmecesinde, nemi yüksek bir ortamda saklandığında bir veya iki hafta dayanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: