Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyet yaparken kırmızı tabaklar kullanılması önerilmektedir 34. Yapılan araştırmalara göre, kırmızı renk beyinde "tehlike" olarak algılandığından, bu renkte bir tabakta sunulan yemekler daha az yenmektedir 34.
Ayrıca, sağlıklı bir tabak modeli için şu öneriler dikkate alınabilir:
- Tabağın yarısı sebzeler veya salata ile doldurulmalıdır 15.
- Tabağın dörtte biri tam tahıllı yiyeceklere ayrılmalıdır 25.
- Tabağın dörtte biri protein kaynaklarına (et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller) ayrılmalıdır 15.
- Sağlıklı yağlar (zeytinyağı, avokado, kuruyemişler) ve lifli gıdalar (sebze ve meyveler) de tabağa dahil edilmelidir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: