Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır'ın logosunun neden karpuz olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Diyarbakır'ın simgesi haline gelen ve Diyarbakır ile özdeşleşmiş tescilli ürünlerinden biri olan Diyarbakır Karpuzu'nun bazı özellikleri şunlardır:
- Görünüm 3. Yuvarlak-oval şekilli ve alacalı bir yapıya sahiptir 3.
- Kabuk 3. Parlak, yeşil zemin üzerinde uzunlamasına koyu yeşil çizgilere sahiptir 3.
- Ağırlık 3. Meyve ağırlığı genellikle 20-30 kg arasında değişir ancak kuyu karpuzculuğu yöntemiyle yetiştirildiğinde 50-75 kg'a kadar çıkabilir 3.
- Eti 3. Kırmızı renkte, tatlı, lifli ve bol miktarda su içerir 3.
Diyarbakır karpuzu, 4 Aralık 2007 tarihinde yapılan başvurunun ardından 9 Ağustos 2008 yılında 111 no.lu coğrafi işaret olarak Türk Marka Patent Kurumu tarafından tescil edilmiştir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: