Buradasın
Dışı çıtır içi yumuşak patates topları için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dışı çıtır, içi yumuşak patates topları için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 4 büyük boy patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu, sıvı yağ 4.
- Hazırlık:
- Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyarak püre kıvamına gelene kadar ezin 4.
- Ezilmiş patateslere tereyağı, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın 4.
- Şekillendirme:
- Patates harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın 4.
- Paneleme:
- Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak galeta ununa bulayın 4.
- Kızartma:
- Tavaya bol sıvı yağ koyup iyice kızdırın 4.
- Patates toplarını kızgın yağa atarak her tarafı altın rengini alana kadar kızartın 4.
- Servis:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: