Buradasın
Dışı çıtır içi yumuşak patates topları için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dışı çıtır, içi yumuşak patates topları yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 3 adet büyük boy patates, 1 su bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta, sıvı yağ 1.
- Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin 1.
- Tuz, karabiber, kırmızı biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın 1.
- Karışımdan küçük parçalar alıp top şeklinde yuvarlayın ve önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın 1.
- Sıvı yağı tavada ısıtın ve patates toplarını altın rengini alana kadar kızartın 1.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürüp sıcak servis yapın 1.
Bu tarifte kullanılan malzemelere alerjisi olanlar dikkatli olmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: