Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diş hediği (diş buğdayı) yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gram aşurelik buğday 1
- 200 gram haşlanmış nohut 1
- Yarım su bardağı kuru kayısı 1
- Yarım su bardağı kuru üzüm 1
- Yarım su bardağı ceviz 1
- Yarım su bardağı fındık 1
- 1 çorba kaşığı şeker 1
Hazırlanışı:
- Bir gece önceden aşurelik buğdayı ve nohutu ıslatın 13.
- Bir gece suda beklemiş nohut ve buğdayı ayrı ayrı haşlayın 13.
- Haşladığınız malzemeler soğuduktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip çok ezmeden harmanlayın 1.
- Tek kişilik servis kaselerine paylaştırdığınız hedikleri bonibon, kuş lokumu ve kuru yemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: