Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dikey tarım yöntemiyle salep üretimi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak salep üretimi şu şekilde yapılır:
- Toprak Hazırlığı: Haziran ayında, dekara 4-5 ton yanmış ahır gübresi veya solucan gübresi eklenerek toprak hazırlanır 2.
- Yumru Ekimi: Genellikle ekim-kasım aylarında yapılan ekim, 15 cm sıra arası ve 10 cm sıra üzeri mesafeyle gerçekleştirilir 23. Dikim derinliği, yumruların boyutuna bağlı olarak 6-8 cm olmalıdır 2.
- Bakım: Danaburnu böceği ve toprak kurtlarına karşı ilaçlama yapılır 2. Düzenli sulama ve ot alma gibi bakım işlemleri sağlanır 24.
- Hasat: Tam çiçeklenme döneminde, genellikle nisan-mayıs aylarında yapılır 23.
- Depolama: Soldurma işleminden sonra, yumrular plastik kasalar veya karton kutularda gölge bir yerde muhafaza edilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: