Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demi glace soslu et pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Demi Glace Sosun Hazırlanması:
- Et suyu için 1 kg dana veya kuzu kemiğini fırında 30-40 dakika kızartın 1.
- Soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı kavurun, ardından domates salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun 1.
- Fırınlanmış kemikleri tencereye alın, suyu ekleyin ve kekik, defne yaprağı, tane karabiber ile maydanoz saplarını ekleyin 1. Orta ateşte 5-6 saat kaynatın 1.
- Süzerek pürüzsüz bir et suyu elde edin 1.
- Etin Pişirilmesi:
- 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, unu ekleyip orta ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurun 1.
- Yavaş yavaş süzdüğünüz et suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaştırın 1.
- İsteğe bağlı olarak kırmızı şarabı ekleyip biraz daha kaynatın 1.
- Sos kıvam alana kadar 30-40 dakika kısık ateşte pişirin 1.
- Servis: Hazırlanan demi glace sosu, ızgara etler, biftek, rosto, yahni veya burger sosu olarak kullanabilirsiniz 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: