Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dalama kuzusunun nasıl pişirildiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, kuzu etiyle yapılan bazı yemek tarifleri şu şekildedir:
- Kuzu haşlama 3. Malzemeler: 1,5 kg kuzu eti (kemikli), 10 adet arpacık soğan, 1,2 adet havuç, 3 adet patates, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2,3 yemek kaşığı sıvı yağ 3.
- Düdüklüde kuzu gerdan haşlama 4. Malzemeler: 4 parça kuzu gerdan, 1 adet kuru soğan, 2 adet patates, 2 adet havuç, 1 adet domates, 10 yaprak maydanoz, 4 diş sarımsak, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 litre su, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı 4.
Ayrıca, "aydinmobil.com" sitesinde Aydın'ın meşhur Dalama kuyu tandırının tarifi bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: