Buradasın
Çupra en lezzetli nasıl pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çupra balığının en lezzetli pişme yöntemleri şunlardır:
- Fırında Pişirme: Çuprayı fırında pişirmek için öncelikle balığın kılçıkları temizlenir ve üzerine iki çizik atılır 2. Ardından, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilen balıkların üzerine limon, soğan dilimi ve baharatlar eklenir 23. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir 2.
- Izgarada Pişirme: Çuprayı ızgarada pişirmek için balığın kılçıkları temizlenir ve üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve maydanoz karışımı olan marine sosu sürülür 2. Buzdolabında dinlendirilen balıklar, elektrikli ızgarada veya mangalda önlü arkalı pişirilir 2.
- Tavada Pişirme: Geniş bir kapta un ve tuz karıştırılarak hazırlanan karışıma balıklar bulanır ve kızgın yağda ağır ateşte önlü arkalı pişirilir 2. Pişirme işlemi ortalama 15-20 dakika sürer 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: