Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cupcake'in sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Malzemelerin soğuk olması 13. Yumurta, süt gibi malzemelerin oda sıcaklığına gelmeden kullanılması, hamurun homojen karışmamasına ve cupcake'in sert olmasına yol açabilir 13.
- Hamurun fazla karıştırılması 15. Hamurun fazla karıştırılması, hava kabarcıklarının yok olmasına ve cupcake'in sertleşmesine neden olabilir 15.
- Yağ oranının az olması 3. Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olur 3.
- Fırın ısısının düşük olması 1. Düşük ısıya sahip bir fırında pişen cupcake, gerektiği kadar kabarmayabilir ve sert olabilir 1.
- Fırın kapağının açılması 5. Cupcake pişerken fırın kapağının açılması, ısının dışarı çıkmasına ve soğuk havanın içeri girmesine neden olarak eşit olmayan pişirmeye yol açabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: