Çubuk Turşusunun özellikleri şunlardır: 1. Doğal ve Katkı Maddesiz Üretim: Çubuk Turşusu, yabancı kimyevi katkı maddeleri kullanılmadan, sadece sarımsak, acı biber, tuz, sirke, defne yaprağı ve dereotu gibi doğal malzemelerle yapılır. 2. Düşük Sirke Oranı: Turşunun yapımında oldukça düşük oranda sirke kullanılır, bu da ona ev yapımı turşu tadı verir. 3. Uzun Ömürlü: Uygun koşullarda saklandığında Çubuk Turşusu, maksimum 2 yıl gibi uzun bir süre dayanabilir. 4. Yöresel Sebzeler: Turşu, Çubuk platosunda yetiştirilen salatalık, domates, patlıcan, dolma kelek, fasulye, acur, havuç, sivri biber gibi sebzelerle yapılır. 5. Geleneksel Yöntem: Üretim, eskiden beri yöreye has yapılış usulüyle gerçekleştirilir.