Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cream Puff Hamuru Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı su 13
- 100 g tereyağı veya margarin 1
- 1/4 çay kaşığı tuz 1
- 1 su bardağı un 13
- 4 adet büyük boy yumurta 1
Yapılışı:
- Su, tereyağı veya margarin ve tuzu bir tencereye alarak kaynamaya bırakın 1.
- Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve unu tencereye hızlıca ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak hamur oluşturun 1.
- Hamur, tencerenin altına yapışan bir top şeklini almalıdır 1.
- Hamur biraz soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin 1. Her yumurta eklemesinden sonra hamuru iyice karıştırın ve yumurta tamamen emilene kadar çırpın 1. Hamur pürüzsüz ve parlak bir kıvam almalıdır 1.
- Hamuru, krema torbasına veya sıkma torbasına koyun 1. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir fırın tepsisine, yaklaşık ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekillerde sıkarak yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1. Hamurlar kabararak altın rengi almalıdır 1.
- Pişen hamurları fırından çıkarın ve soğumaları için bir kenarda bekletin 1. Hamurların içi boş ve kabukları çıtır olmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: