Hazır kesimli pişirme kağıdı kullanımı: 1. Tepsiye göre kesim: Pişirme kağıdı, tepsinin veya tencerenin boyutuna göre rulo halinde kesilir ve pişirme alanına yayılır. 2. Doğrudan kullanım: Kağıt, ekstra yağlanmadan doğrudan üzerine yiyecekler serilerek fırına verilebilir. 3. Kese formu: Pişirme kağıdı, bir kese ve tutucu görevi görerek serviste kullanılabilir. 4. Diğer kullanım alanları: Kesme tahtası: Kesme tahtasında hem sebze hem de çiğ et kesilecekse, pişirme kağıdı kullanılarak çiğ etteki zararlı mikroorganizmaların sebzeye geçmesi önlenebilir. Ütüleme: Hassas kumaşların ütülenmesi sırasında, ütü ile kumaş arasına konularak ütünün kumaşa zarar vermesi engellenebilir. Kullanım önerileri: Pişirme kağıdı, doğrudan ateşle temas ettirilmemelidir. Pişirme kağıtları tek kullanımlıktır, tekrar kullanılmamalıdır. Pişirme kağıtlarının yanlarda kalan kısımlarının fırının rezistansına temas etmemesine dikkat edilmelidir.