Buradasın
Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Patateslerin hazırlanması: Patateslerin kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta dilimleyin 1.
- Bekletme: Dilimlenmiş patatesleri bir süre suda bekletin, ardından kağıt havlu üzerinde bekleterek kurutun 1.
- Karışım hazırlama: Bir kasede nişasta, un, karbonat ve tuzu karıştırın 1.
- Harmanlama: Kurutulmuş patatesleri bu karışıma ekleyerek harmanlayın ve ardından elekten geçirin ki fazla un dökülsün 1.
- Yağ kızdırma: Tencereyi ocağa alın ve 2.5 su bardağı ayçiçek yağını ekleyerek kızdırın 1.
- Kızartma: Kızgın yağa patatesleri atın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın 3.
- Servis: Kızarttığınız patatesleri yağdan çıkarıp fazla yağını süzerek hemen tuz serpin 3. İsteğe bağlı olarak baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: