Buradasın
Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması:
- Patateslerin hazırlanması:
- Kızartma:
- Yağlar derin kızartma tenceresine konur ve ocak açılır 1. Yağ iyice ısınır 1.
- Tuzlu bekleyip nişastasını salan patatesler muzun altında güzelce yıkanır ve biraz süzdürülür 1.
- Tencerenin altı harlı ateşe getirilir ve süzülen patatesler içine bırakılır 1. Tencere hafifçe bir-iki kere sallandıktan sonra, patateslere 15 dakika dokunulmadan pişmeye bırakılır 1. Ara ara tencere hafif sallanır 1.
- 15 dakika sonra kevgirle yavaşça dipten hareket ettirilir 1.
- Nar gibi kızaran patatesler kevgirle süzdürülerek, sıcak sıcak servis yapılır 1.
Püf noktaları:
- Kızartma bol yağda yapılmalıdır 1.
- Ayçiçek yağının yanma derecesi yüksek olduğu için fazla, lezzetine lezzet katmak için de az miktarda zeytinyağı kullanılmalıdır 1.
- Yağ iyice kızmış olmalıdır 1.
- Patatesler bolca tuzlanıp nişastasını salması sağlanmalıdır ki yağ çekmesin 1.
- Patatesler güzelce durulanmalı ve süzdürülmelidir 1.
- Kızartma işlemine başladıktan sonra 15 dakika patateslere dokunulmamalı, tencere arada sallanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: