Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çinide çaydan yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Çay Seçimi: Çayın tazeliği ve kalitesi önemlidir 1. Xin, Gan, Jun, Xiang ve Jing gibi kriterlere göre çay seçilmelidir 1.
- Su Seçimi: Suyun pH'ı 7 civarında, sıcaklığı ise 25 derece civarında olmalıdır 1. Yüksek sodyum içeren sular çayın kalitesini bozabilir 1.
- Demlik: Kilden yapılmış veya porselen demlik kullanılmalıdır 1.
- Çay Miktarı: Genellikle 150-200 ml suya 3 gr çay eklenir 1. Puer çayında bu miktar 5-10 mg'a çıkar 1.
- Su Sıcaklığı: Suyun sıcaklığı 80 derece civarında olmalıdır, bu sıcaklıkta çayın rengi hafif yeşil kalır ve C vitamini içinde kalır 1.
- Demleme Süresi: Çayın üzerine sıcak su döküldükten sonra 5 dakika kadar demlenmesi beklenir 2.
- Servis: Demlenen çay süzülerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: