Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Geleneksel bir Çin çay töreni yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin Hazırlanması: Çaydanlık, çay süzgeci, su ısıtıcısı, çay sürahisi, demleme tepsisi, derin tabak veya kase, çay havlusu, su, çay yaprakları, çay penası, çay yaprağı tutucusu, maşa ve isteğe bağlı olarak kuru erik ve fıstık gibi atıştırmalıklar hazırlanır 1.
- Çayın Takdir Edilmesi: Çay, görünüş, aroma ve kalite açısından incelenir 1.
- Çay Demleme: Çay yaprağı tutucusu ile çay yaprakları demliğe dökülür 1. Çay ve su miktarı, çayın türüne ve demliğin boyutuna göre değişir 1.
- Uygun Demleme Sıcaklıkları: Beyaz ve yeşil çaylar için 172-185 derece Fahrenhayt, siyah çay için 210 derece Fahrenhayt, oolong için 185-212 derece Fahrenhayt ve pu'er için 212 derece Fahrenhayt su sıcaklığı önerilir 1.
- Çayın Koklanması: Demlenmiş çay sürahiye dökülür ve çay koklayıcıları ile koku alınır 1.
- Çayın İçilmesi: Çay, iki elle tutularak üç yudumda içilir 1. İlk yudum küçük, ikinci yudum büyük ve üçüncü yudum ağızda kalan tadı almak için yapılır 1.
- Kullanılmış Çay Yapraklarının Gösterilmesi: Çay yaprakları kaseye konur ve misafirlere gösterilir 1.
Çin'de çay töreni yaparken, çayın sosyal bir etkileşim aracı olduğunu ve saygıyı iletip uyumu teşvik ettiğini göz önünde bulundurmak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: