Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli bisküvi yapımı için gerekli malzemeler:
- 200 gram un 1;
- 100 gram tereyağı 1;
- 100 gram toz şeker 1;
- 1 büyük yumurta 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 su bardağı taze çilek (doğranmış) 1;
- Bir tutam tuz 1.
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın 1.
- Bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın 1.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın 1.
- Un karışımını, tereyağı karışımına ekleyip yoğurun 1.
- Doğranmış çilekleri ekleyin ve nazikçe karıştırın 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardığınız bisküvileri soğutun, ardından servis edin 1.
Püf noktaları: Çileklerin taze ve olgun olmasına özen gösterin, çok sulu olmamalarına dikkat edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: