Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr un 1;
- 3 yumurta 1;
- 125 ml süt 1;
- iç harcı için rendelenmiş bitter çikolata 1;
- sos için 15 gr tereyağı, 1 rendelenmiş elma ve 1 çay kaşığı tarçın 1.
Yapılışı:
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin, yumurtaları kırıp süt ekleyerek yoğurun 1.
- Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 6 bezeye ayırın ve 2 saat bekletin 1.
- Bezelerin üzerine hafifçe un serperek incecik açın ve 15 cm’lik 12 kare kesin 1.
- Karelerin ortasına rendelenmiş çikolata ekleyip kenarlarını şeker ambalajı gibi kapatın 1.
- Kaynar suya ekleyip haşlayın, suyunu süzüp fırın tepsisine dizin ve üzerleri hafifçe kızaracak şekilde pişirin 1.
- Sos için elmayı rendeleyip tereyağında kavurun, tarçını ekleyip ocaktan alın 1.
- Çikolatalı makarnayı tarçınlı elma sosuyla birlikte servis yapın 1.
Alternatif olarak, 200 gram makarna, 100 gram bitter çikolata, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/4 su bardağı süt ve isteğe bağlı olarak çikolata rendesi veya parçaları kullanılarak da çikolatalı makarna yapılabilir 3.
- Makarna büyük bir tencerede tuzlu kaynar suyla haşlanır 3.
- Bitter çikolata benmari usulü eritilir 3.
- Eritilmiş çikolataya tereyağı eklenir ve karıştırılır 3.
- Süt eklenir ve karıştırılır 3.
- Hazırlanan çikolata sosu haşlanmış makarnanın üzerine dökülür ve iyice karıştırılır 3.
- Çikolatalı makarna servis tabağına alınır, üzerine ekstra çikolata rendesi veya çikolata parçaları serpiştirilir 3.
- Sıcak servis yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: