• Buradasın

    Çikolatanın erimemesi için turta hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Turta hamurunun erimemesi için hamura un fazla eklenmemelidir 1. Ayrıca, hamurun iyi yoğrulması da önemlidir 1.
    Çikolatalı turta yapımında ise çikolatanın erimemesi için benmari usulü eritme yöntemi kullanılabilir 34. Bu yöntemde, çikolatanın suyla doğrudan temas etmemesi için su banyosunda eritilmesi önerilir 4.

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolatalı turta malzemeleri nelerdir?

    Çikolatalı turta malzemeleri farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı çikolatalı turta tarifleri için gerekli malzemeler: Çikolatalı Turta (Nefis Yemek Tarifleri): Keki için: 2 yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1,5 yemek kaşığı kakao, 2,5 çay bardağı un. Kreması için: 2 paket (160 gr) bitter çikolata, 200 gr krema. Süsleme için: 1 paket beyaz çikolata sosu. Çikolatalı Turta (Yemek.com): Muhallebisi için: 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı nişasta, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 2 yemek kaşığı kakao, 2 tatlı kaşığı margarin, bir çimdik tuz. Hamuru için: 3 su bardağı un, 1 su bardağı kakao, 160 gram margarin, 2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı süt. Üzeri için: 1 yemek kaşığı pudra şekeri. Çikolatalı Turta (Lezzet): Hamur için: 25 gr margarin, 1,5 su bardağı un, 1,5 su bardağı toz şeker, 4 kahve fincanı kakao, 5 yumurta, 1 su bardağı meyve suyu. Krema için: 200 gr margarin, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 3 yumurta sarısı, 100 gr çikolata. Üzeri için: 50 gr çikolata.