• Buradasın

    Çikolatanın diğer adı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A hand holding a piece of rich, dark chocolate against a warm, golden-brown background, with a few cocoa beans scattered nearby.
    Çikolatanın diğer adı kokoa veya kakao likörü olabilir 14.
    Ayrıca, çikolata için kullanılan bazı özel isimler de şunlardır:
    • Pralin: Toplam ürün ağırlığının en az %25'i bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata, beyaz çikolataların kombinasyonundan oluşan bir lokma büyüklüğündeki çikolata 1.
    • Ruby çikolatası: Ekvator, Brezilya ve Fildişi Sahili’nde yetiştirilen kakao çekirdeklerinden yapılan, pembe alt tonuna sahip bir çikolata türü 14.
    • Kaplama çikolata (kuvertür): Yüksek kakao oranı içeren ve diğer çikolata çeşitlerinden ayrılan bir çikolata türü 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolata çeşitleri nelerdir görsel?

    Çikolata çeşitlerinin görsellerini içeren bazı kaynaklar: nin.com.tr. cikolatasepeti.com. bolcikolata.com. butterfly.com.tr. Bu siteler, çikolata çeşitlerinin farklı türlerini ve görünümlerini detaylı bir şekilde sunmaktadır.
    A close-up of a pile of fresh cocoa beans with their rough brown shells, resting on a wooden table in warm sunlight, surrounded by lush green cacao tree leaves.

    Çikolatanın ham maddesi nedir?

    Çikolatanın ham maddesi kakao çekirdeğidir.

    Kakao ve çikolata aynı şey mi?

    Kakao ve çikolata aynı şey değildir, çünkü çikolata, kakao çekirdeklerinin işlenmesi sonucu elde edilen, kakao kütlesi, kakao yağı, şeker, süt ve katkı maddeleri içeren sanayileşmiş bir üründür. Öte yandan kakao, sadece 18-32°C sıcaklıkta, yüksek ve nemli bölgelerde yetişebilen kakao ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen, çok değerli bir hammaddedir.