Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata kırılırken kırılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz Akışkanlık: Çikolata yeterince akışkan değilse, kalıp detaylarını doldurmaz ve kalıptan çıkarılırken delikler ve kırıklar oluşur 1.
- Aşırı Kristalleşme: Çikolata fazla kristalleşmişse, sertleşir ve kalın bir kabuk oluşturur, bu da kırılmaya yol açar 13.
- Neme Maruz Kalma: Çikolata, neme maruz kaldığında şeker kristallenmesi meydana gelir ve bu da pürüzlü bir dokuya sahip beyaz lekelerin oluşmasına neden olur 14.
- Yanlış Saklama: Çikolata, uygun saklama koşullarında saklanmadığında da kırılıp ufalanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: